Kako da prodate i kupite stan i organizujete selidbu – 4. deo (selidba)

U ovom postu će biti nešto više o tome kako se pripremiti, organizovati i sprovesti selidbu. U pitanju zaista jeste veliki posao i fizički, ali i psihički, posebno ako se selite iz većeg stana u manji, jer ćete se morati rešiti mnogih stvari. Ali ako krenete da radite na vreme, tri meseca za selidbu uz istovremeno traženje stana, trebala bi da budu sasvim dovoljna. Verujte mi da čak i ako se ste sama žena, sve ovo možete da izvedete i bez ičije pomoći, važno je samo da nabavite sve što vam treba i da se dobro organizujete.

Za početak treba da odlučite šta od nameštaja nosite, a šta ne. Moj nameštaj je bio preglomazan za mali stan tako da sam rešila da zadržim vrlo malo stvari. Ukoliko je ovo i kod vas slučaj odmah organizujte poklanjanje nameštaja prijateljima ili organizacijama koje upotrebljiv nameštaj doniraju licima kojima je nameštaj potreban, a neupotrebljiv nameštaj nose na otpad. Možete i sav nameštaj ili njegov deo da poklonite sakupljačima sekundarnih sirovina, to sam ja uradila. Jedan deo nameštaja sam poklonila prijatelju, a drugi deo sakupljaču sekundarnih sirovina. Tako smo pomogli jedni drugima, jer bih inače morala da plaćam odvoženje starog nameštaja i bele tehnike na deponiju. Naravno, uvek možete da pokušate da prodate nameštaj, ali to obično ide malo teže, osim ako ne prodajete stilski i antikvarni nameštaj.

Treba da znate da priprema za selidbu ujedno znači i raščišćavanje kuće (i podruma ako ga imate) i bacanje mnogih nepotrebnih predmeta u đubre. Tako da pripremite sledeće:

  • Velike i male kese za đubre;
  • Velike i jake crne kese za tekstil ( odeću, posteljinu, zavese, tepihe i staze, itd.);
  • Petoslojne kutije standardnih dimenzija- gledajte da ih kupite od firmi koje prodaju rabljene kutije. One su kao nove i obično su se koristile jednokratno, recimo za prenos lagane robe, poput čepova za flaše Koka Kole i sl. Ja sam kupila 20 ovakvih kutija i to mi je bilo dovoljno;
  • Široka lepljiva traka, nekoliko komada;
  • Pucketava folija, nekoliko metara;
  • Omotni papir, dve rolne;
  • Veliki crni marker i nalepnice;

Počnite prvo sa čišćenjem i bacanjem nepotrebnih stvari, ali ovde pripremite kese za stvari za koje ste sigurni da idu u đubre i kese za stvari za koje niste sigurni šta biste sa njima. Ne zaboravite da idete u manji prostor i da će vam i mnoge drage stvari biti višak. Neke od tih stvari koje ne želite ni da ponesete, ni da bacite isto možete da poklonite prijateljima ili da ih donirate humanitarnim organizacijama. Kada razvrstate šta je za đubre, a šta ne, đubre bacite, a ostale stvari još jednom pregledajte i napravite opet selekciju šta je za đubre, šta za poklanjanje, a šta definitivno nosite sa sobom.

Zatim krenite sa tekstilom. Ja sam sve stvari koje sam rešila da nosim oprala prvo u u mašini i krenula da ih čiste pakujem u velike crne kese. Isto razdvajajte šta želite da ponesete, a šta da poklonite. Kako kesu napunite (a vodite računa da je ne prepunite, da ne bi pukla) tako je vežite i obeležite markerom redni broj kese, a možete i na nalepnici ukratko da napišete šta se unutra nalazi. Kese koje nosite sa sobom krenite da slažete u neki ugao sobe, biće vam lakše ako ste se u međuvremenu rešili nameštaja koji ne želite da nosite.

Photo by cottonbro on Pexels.com

Dok pakujete stvari u kese gledajte da bar jednom dnevno formirate i napunite po jednu kutiju. Odredite dno kutije i oblepite ga lepljivom trakom, tri put poprečno i jednom uzdužno. Ja sam čak duplo lepila, za svaki slučaj, da mi ne bi propale stvari kroz dno. Krenite da ređate u kutiju kabastije stvari, prvo one koje nisu lomljive i kojima nije potrebna dodatna zaštita pucketavom folijom ili pak papirom. Gledajte da ne sabijate stvari previše i da kutije ne budu preteške. Kada završite oblepite vrh po istom šablonu kao i dno, a zatim markerom obeležite redni broj kutije, strelicu koja pokazuje na gore i uz nju napišite „Vrh“ ( kako bi nosači znali šta je vrh i kako vam ne bi pretumbali stvari). Napišite ukratko i sadržaj kutije. Ovo uradite na sve 4 strane kutije.

Kada knjige dođu na red bilo bi dobro da ih pakujete u manje, troslojne kutije. Ja sam napravila grešku zato što sam knjige pakovala u velike petoslojne kutije. Ovo na kraju bude jako teško i to predstavlja veliki problem nosačima, jer ti ljudi to treba da iznesu iz kuće u kamion i iz kamiona u novi stan, a nove zgrade često nemaju lift ili imaju lift koji još nije proradio. Tako da razmišljate da im ipak olakšate posao tako što ćete knjige pakovati u manje kutije.

Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Stvari koje su lomljive, poput slika, ogledala i sudova pre pakovanja zapakujte u pucketavu foliju i dobro oblepite. Porcelanske i staklene sudove većih dimenzija isto pakujte u pucketavu foliju, a čaše, šolje i tanjiriće pakujte u omotni papir i takođe oblepite lepljivom trakom. Kada ovako upakovane lomljive predmete budete počeli da ređate u kutiju gledajte da između njih stavljate nagužvani omotni ili novinski papir koji bi amortizovao eventualne udare prilikom prenosa i prevoza. Na kutiji markerom naznačite “ Lomljivo!“

Dok pakujete stvari istovremeno bacajte novo đubre koje se stvara i čistite stan od prašine da ga ipak predate u urednom stanju. Isto ovo uradite sa podrumom, ali se zaštite maskom i rukavicama, jer u podrumu se prašina izmeša sa vlagom i to zaista nije dobro za udisanje. Obavezno se obucite u staru odeću i zaštitite i kosu nekom maramom.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Ukoliko nosite delove nameštaja sa sobom, njihove isturene delove i staklene površine zaštitite specijalnom streč folijom. Ako ne znate kako se ovo pravilno radi najbolje da to prepustite ljudima kojima ste poverili selidbu, samo im to naznačite. Na kraju napravite spisak svih kesa, kutija i delova nameštaja i pokućstva koje nosite. Razmislite i o redosledu iznošenja kutija i kesa iz vašeg stana i njihovog unošenja u novi stan. Sami ih poređajte po tom redosledu i zamolite ljude iz firme za selidbe da vam ih tim redom iznose i kasnije, unose u stan. Neke od tih stvari će vam biti potrebne odmah i treba da ih rasporedite tako da vam prve budu dostupne.

Ako se ovako organizujte biće lakše i vama i ljudima kojima ste poverili selidbu i sve će mnogo brže i lakše da se odvija. Primerak spiska sa svim stvarima dajte i njima, jedan zadržite kod sebe i tako kontrolišite i štiklirajte sve stvari za koje ste sigurni da su unešene u novi stan.

Ključeve starog stana predajte novim vlasnicima, a to je istovremeno i pravi trenutak da počnete da se pripremate za uređenje svog novog stana :).

U jednom od narednih postova će biti reči o tome kako organizovati selidbu ako imate mace i kako da to za njih bude najbezbolnije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: