Kako da napravite nestandardnu kuhinju po povoljnoj ceni

U svom prethodnom postu, posvećenom kupovini kuhinje u okviru Ikeinog METOD sistema, odnosno njenom planiranju, sastavljanju i montaži, obećala sam da ću jedan od narednih postova posvetiti i jeftinijim kuhinjama iz Knoxhult sistema, koje Ikea takođe ima u ponudi. Sledi dugaaaačak post.

Knoxhult kuhinja, bela, IKEA; 21.500RSD (cena bez ugradnog šporeta i aspiratora)

Naime, ne morate uvek naručivati standardne kuhinje, a pod standardnim podrazumevam da su to tipske kuhinje koje se sastoje od gornjih i donjih kuhinjskih kabineta, bez obrzira na njihov cenovni rang, da li su u pitanju blok ili modularne kuhinje, itd. Ono što sam imala na umu je kako da jednu od Ikeinih najjeftinijih kuhinja, poput ove, iskombinujete sa drugim elementima, koji čak uopšte ne moraju da budu oni koji se namenski proizvode za kuhinje. Ikea ima širok spektar nameštaja i sistema za odlaganje, u okviru svojih drugih jedinica i pratećih programa , gde možete pronaći proizvode koji su često mnogo jeftiniji od onih koji se nalaze u programima koji prate kuhinjski nameštaj.

Ono kako ta kuhinja, zapravo, izgleda i što ulazi u cenu od 21.500 RSD, je ovo.

Zato ću vam predložiti kako da jeftinu kuhinju poput ove, kojoj je posvećen post, iskombinujte sa proizvodima iz drugih Ikeinih programa, onih koji nisu iz standardnog kuhinjskog programa, a pod kojim podrazumevam gotove kuhinje koje uključuju standardne gornje i donje kuhinjske kabinete. Ono što je super je to što je ova kuhinja bela, pa je lako možete kombinovati sa drugim bojama, teksturama i materijalima. Tako ovu kuhinju možete odlično kombinovati sa proizvodima iz nekog od sledećih Ikeinih programa: zidni ormarići EKET i KALLAX iz programa Spojene police, zatim proizvodi iz programa Kuhinjska ostrva i kolica, police za odlaganje ALBERT i HEJNE iz sistema Police i jedinice za odlaganje ili razni proizvodi iz ponude u okviru Ostave , a koje zapravo predstavljaju jeftiniju varijantu IVAR sistema za odlaganje, zidni elementi i jedinice za odlaganje u okviru ALGOT sistema i na kraju šine, šipke, rešetke i kuke za kačenje, iz programa Zidni elementi .

Jedno od jednostavnih i praktičnih rešenja za osnovnu KNOXHULT kuhinju

Sledi predlog sa kojim proizvodima možete kombinovati ovu, nazovimo je, baznu kuhinju. Umesto gornjeg kabineta vi možete kupiti samo donji kabinet sa sudoperom i elementom za ugradni šporet, a umesto gornjih kabineta možete se igrati sa EKET zidnim elementima, za koje čak imate i Online Planer i koji dolaze u nekoliko boja, sa vratima ili bez njih, staklenim ili od istog materijala od kojih je i element, itd. Sa druge strane, ako zadržite gornji kabinet i dalje se možete igrati sa EKET elementima, ukoliko vam zidovi to dozvoljavaju ili sa proizvodima iz sistema KUNGSFORS, mada ima i drugih sličnih sistema, poput FINTORP-a, RIMFORSE, itd.

U galeriji iznad, nalazi se polazna ideja koju Ikea predlaže za ovakav način uređenja kuhninje, koju sam ja dopunila sa nekoliko drugih osnovnih proizvoda, ali vi dalje kuhinju i prateće proizvode možete sami dopunjavati prema svojim potrebama i finansijskim mogućnostima. Sledi spisak sa slikama i nazivima proizvoda iz galerije, njihovim linkovima, cenama, itd.:

KNOXHULT, Kuhinja, bela, 180x61x220 cm: Cena: 21.500 RSD

ALBERT, Spojene police,četinar, 64x28x159 cm; Cena: 1.699 RSD

OBSERVATÖR, Zakačiva korpa, siva-smeđa; Cena: 400 RSD

EKET, Ormarić s vratima i 1 policom, bela, 35x35x70 cm; Cena: 5.000 RSD

EKET, Zidne spojene police, belo b. im. hrastovine, 35x25x35 cm; Cena: 2.500 RSD

EKET, Zidne spojene police, bela, 35x35x35 cm; Cena: 2.500 RSD

SUNNERSTA Kolica, 56×33 cm; Cena: 2.799 RSD

KUNGSFORS, Zidna rešetka, nerđajući čelik; Cena: 1.999 RSD

KUNGSFORS, Šina, nerđajući čelik, 40 cm; Cena: 399 RSD

KUNGSFORS S-kuka, nerđajući čelik; Cena: 149 RSD/ 5 komada

Što se tiče police ALBERT, proučite IKEIN sajt, jer proizvoda na ovu temu, a u različitom cenovnom rangu, imate u okviru sistema IVAR i HEJNE. Sam ALBERT dolazi u par drugih, za nijansu većih, odnosno širih dimenzija, kada je IVAR u pitanju tu je mnogo veći izbor, a HEJNE ima, isto tako, još par dosta većih, odnosno širih dimenzija. Kako stanovi u novogradnji uglavnom nemaju ostave, ovakvi sistemi polica će vam dobro doći, a red ćete moći da održavate uz pomoć raznih kutija i gajbica koje IKEA ima na raspolaganju, kao i uz pomoć korpi OBSERVATÖR, koje možete da kačite na daske na policama i tu držite voće, povrće ili nešto drugo.

OBSERVATÖR korpe zakačene na jednu od polica iz sistema ALBERT, IVAR ili HEJNE

Gornji kabinet kuhinje KNOXHULT u njenoj osnovnoj varijanti je za mnoge male stanove sasvim dovoljan. Unutrašnjost je lepo organizovana i u nju može dosta toga da stane.

Unutrašnjost gornjeg kabineta kuhinje KNOXHULT

Kako je dizajn kuhinje takav da se gornji kabinet nalazi sa desne strane, levi deo zida ostaje slobodan, tako tu možete dodati par zidnih ormarića iz serije EKET, posebno ako iznad šporeta nećete stavljati respirator. Takođe, ako imate još slobodnih zidova i na njima se možete poigrati sa EKET ormarićima, dostupnih u nekoliko boja, a da ih iskombinujete na najbolji način považe vam Ikein Online Planer za EKET. U svakom slučaju ukucajte u Ikeinom pretraživaču EKET kako biste videli svu ponudu na tu temu. Znajte da ako kupite gotove kombinacije, da su u cenu uračunate i noseće šine. Ako kupujete zaseban ormarić, kao na slikama koje sam priložila, ceni ormarića dodajte i cenu noseće šine.

Dodatno, zid ispod gornjih kuhinjskih kabineta ili zid pored ili iza ako ga imate, možete iskoristi za pomoćni, kuhinjski program KUNGSFORS. Paleta proizvoda je velika, a ja sam ove uvrstila 3 najpraktičnija proizvoda: zidnu rešetku, šinu i komplet od 5 S-kuka za šinu. Najpraktičnije je da vam se šina sa kompletom kuka nalazi odmah iznad sudopere. Odlična stvar je što je čak ne morate fiksirati za zidove već na donji deo gornjeg kabineta (tako da visi sa njega). Tako ćete izbeći bušenje zidova. Možete čak spojiti dve šipke i dokupiti komplet S-kuka. Rešetku možete da fiksirate za bilo koji slobodan zid u kuhinji, a na njega se dodatno mogu kačiti police i drugi proizvodi iz KUNGSFORS programa, poput polica, raznih držača i posudica, itd.

Donji deo kabineta KNOXHULT ima lepe i praktične fioke, sa bešumnim zatvaranjem i sa stoperom, pa tako pruža dobar pregled njihove sadržine i olakšava pristup stvarima.

Fioka sa bešumnim zatvaranjem i stperom, kuhinja KNOXHULT

Okvirna cena za ovakvu kuhinju je oko 38.500 RSD, bez šporeta, aspiratora i česme. Cena može varirati na više ili na niže u zavisnosti od toga šta vama zaista treba i od toga koliki ste budžet isplanirali za kuhinju. U svakom slučaju, ovo je izuzetna cena za veliku slobodu u izražavanju vlastite kreativnosti i prilagođavanju kuhinje vašim stvarnim potrebama.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: